Неділя, 28.04.2024, 22:09
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » Статті » Про чай

У категорії матеріалів: 3
Показано матеріалів: 1-3

Сортувати по: Даті · Назві · Рейтингу · Коментарям · Переглядам
Шанувальникам Пу Еру!

Молочний пу ер виготовляється з класичного чайного листя пу ер за допомогою штучної ароматизації. Молочний пуер нормалізує обмін речовин, омолоджує шкіру і при регулярному вживанні підтримує її в хорошому стані, чайне листя пу еру сприятливо впливає на весь організм, оздоровлюючи і омолоджуючи його, виводячи з нього токсини. Пу ер нормалізує цукор в крові і перешкоджає розвитку ракових захворювань. Чайне листя для виготовлення молочного пу еру вирощують в провінції Юньнань, високо в горах (середня висота, на якій ростуть чайні дерева, 1800 метрів над рівнем моря).
Молочний пу ер проходить традиційні етапи обробки чайного листя: збір, зав'ялення, потім скручування і пресування.
Ароматизують молочний пу ер так - спочатку в процесі виробництва використовують сік незрілого ананасу, а потім молочну сироватку. Молочний пу ер тонізує і бадьорить організм, дарує свіжість і енергію. У настої присутні м'який і тонкий молочний смак і аромат. Крім того настою притаманні деревні нотки, горіхові і фруктові, але вони не так яскраво виражені, як у класичних пу ерах, що робить молочний пу ер менш терпким, дуже ніжним і м'яким.
Чай пу ер можна заварювати до 5 разів. Чайне листя при перезаварюванні не дає гіркоти.
Про чай | Переглядів: 1417 | Додав: Lagol | Дата: 25.02.2013 | Коментарі (0)

Японський архіпелаг знаходиться на сході зони лаврових лісів і чай, як складова рослина цієї зони, міг рости на його території, однак жодних ознак поширення чаю в Японії природним шляхом в минулому не зафіксовано. Знання ж про техніку вирощування, обробки і приготування чаю потрапила до архіпелагу лише у 9 столітті з Китаю, на початку періоду Хей'ан. Припускають, що культура чаювання з'явилася у Японії після 804 року, коли буддистські ченці Кукай і Сайтьо повернулися зі стажування у китайській імперії Тан на батьківщину. Поштовхом до розвитку цієї культури стала діяльність монаха Ейтю, який після 30-річного перебування в Китаї поширював серед аристократів і духовенства двору Імператора Саґи заморський звичай розпиття чаю. Наприкінці 9 століття мода на чаювання зникла, проте у буддистських монастирях столиці залишилась практика поїти ченців чаєм під час всенічних молебнів і служінь в якості антиснодійного. З цією метою чай вирощували на маленьких чайних садах цих монастирів, а також садах Імператорського палацу.

Про чай | Переглядів: 2043 | Додав: Lagol | Дата: 20.01.2011 | Коментарі (0)

Кокейча чудовий японський зелений чай, зовсім не схожий на своїх китайських зелених побратимів. Натура цього чаю - свіжість. Свіжість молодої весняної зелені, що надихає аромат природи, яка пробуджується.

Кокейча - чай з неймовірною свіжістю. Такого fresh-ефекту не демонструє, мабуть, жоден інший японський, і тим більше китайський чай. Кокейча має незвичайний зовнішній вигляд. 

Про чай | Переглядів: 1308 | Додав: Lagol | Дата: 23.09.2010 | Коментарі (0)

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Про каву [2]
Про чай [3]
Про мате [3]
Про шоколад [1]
Про сир [4]
Патріотичний [2]
Пошук
Друзі сайту
Рівненщина: регіональний інформаційний портал
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Нас читають