Кокейча чудовий японський зелений чай, зовсім не схожий на своїх китайських зелених побратимів. Натура цього чаю - свіжість. Свіжість молодої весняної зелені, що надихає аромат природи, яка пробуджується. Кокейча - чай з неймовірною свіжістю. Такого fresh-ефекту не демонструє, мабуть, жоден інший японський, і тим більше китайський чай. Кокейча має незвичайний зовнішній вигляд. При виготовленні цього чаю, чаїнки заздалегідь розмелюють в порошок, а потім пресують у формі голок (паличок). Аромат Кокейча заслуговує на особливу увагу. Такий аромат буває лише в молодої весняної трави, якщо її розтерти між пальцями. Аромат весни. Аромат свіжоскошеного лугу. Настій непрозорий жовто-зеленого кольору, ближче до кольору хакі. Оскільки Кокейча пресований чай, в настої виходить багато суспензії, він не прозорий, густий, зверху світліший, знизу - більш насичений. Смак Кокейча повний і багатий. У його основі відтінки весняної трави, і трохи менше - відтінків морських водоростей. У смаку є нотки свіжості, що нагадують смак салату латук. У другій заварці з'являється кислинка, схожа на кислинку ревеню. Післясмак трав'яний, злегка терпкуватий, без слідів терпкості. В цілому, чай залишає відчуття весняної свіжості, бадьорить тіло і освіжає розум. Це чай, який обов'язково варто спробувати. Японський чай традиційно заварюється швидко - у дуже коротких проміжках часу - приблизно 30-60 секунд. Проте, досвід підказує, що час заварювання пресованого чаю Кокейча слід збільшити, як мінімум, удвічі. Використовується м'яка вода, температурою близько 95 градусів. Заливши воду, слід перемішати заварку ложечкою.
|