Середа, 27.11.2024, 21:16
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » Статті » Про мате

Прикольні рецепти заварювання МАТЕ

Рецепт Бена Челеро

У мате, заварений звичайним способом (при температурі 80-85 градусів), додати трохи перцю, морської солі і 20 мл витриманої текіли.

 

Цитрусовий мате

У мате додати невеликі шматочки сушеної шкірки цитрусових, наприклад, лимона, апельсина, мандарина, грейпфрута. Можна додавати їх окремо або по-різному комбінувати.

 

Тонізуючий мате - Для підтримки активного стану

В готовий мате додається чайна ложка меленої кави. Додавання кофеїну в мате дозволяє підтримувати організм в активному стані, сприяє збільшення концентрації. Однак не варто занадто захоплюватися таким напоєм!

 

Розслабляючий мате - Дозволяє розслабити нервову систему

Цей вид мате готується при додаванні в ще суху суміш листя невеликої кількості м'яти, свіжої або сушеної. Такий напій стимулює розслаблення нервової системи. Якщо додати в мате сушені квіти ромашки, то напій допоможе послабити головний біль. Поєднання мате і листя липи або валеріани розслабляє серцево-судинну систему. Така суміш дуже корисна для повних людей.

 

Освіжаючий мате - Парагвайський мате Терере

Терере - один з менш поширених способів заварювання мате. Його в основному застосовують у Парагваї і на аргентинському узбережжі. Щоб приготувати Терере (Tereré), не обов'язково мати калабасу. Можна використовувати зручну ємність на зразок склянки. Мате заварюється холодною водою (3-5 градусів) або фруктовим соком тієї ж температури. Можна і навіть потрібно використовувати лід, тому що цей вид мате вживають як прохолодний тонізуючий напій.

 

Ще один спосіб такий: листя, поміщені в посудину, спочатку заливають холодною водою, де вони вимочуються, поки трава не розм'якшиться, а після цього траву заварюють дуже гарячою водою. Парагвайці вважають, що при цьому листя віддають силу, яку при заварюванні звичайним способом важко витягти з них. Але крім дотримання температурного режиму і часу заварювання слід враховувати і вид трави, розмір помелу, а також спосіб, яким була висушена трава.

 

Годувальний мате - Старий аргентинський рецепт

Справжні аргентинці з малих років п'ють мате: матері готують його на молоці спеціально для дітей. Для цього молоко кип'ятять, а потім остуджують до температури 80-85 градусів і заливають листя. З-за те, що жирне молоко, мате не заварюється міцно, але при цьому все одно віддає свої мінеральні речовини та поживні елементи. А якщо додати ложечку меду, щоб пом'якшити гіркуватий присмак, діти швидко звикають і будуть із задоволенням пити цей смачний і корисний напій.

 

У принципі, цей рецепт годиться і для дорослих людей - мате з молоком може служити чудовим поживним сніданком. Він підійде навіть тим, у кого є проблеми із засвоєнням молока - мате допомагає розщеплювати молочний білок, який важко засвоюється багатьма дорослими.

 

Солодкий мате - Рецепт від господаря лавки калабас в Буенос-Айресі

Рецепт для ласунів. У мате, заварений як звичайно (при температурі 85 градусів), додати чайну ложку меду (через дві-три заварки можна підлити ще одну). А якщо ви додасте невеликий шматочок свіжого лимона, то від мате буде просто неможливо відірватися!

 

Екзотичний мате - Один з улюблених рецептів Родрігеса

Щоб приготувати мате по цьому рецепту, знадобиться деякий вправність. Для цього беремо грейпфрут середніх розмірів - саме він буде служити нам калабасой. Зрізуємо у нього третю частину - майже як у справжніх, гарбузового калабас - і видаляємо з нього половину м'якоті. Замість м'якоті засипаємо мате і заливаємо холодною водою (3-5 градусів). Можна додати шматок льоду.

 

Лікувальний настій - Рецепт індіанців гуарані

Гуарані використовують разом з мате різні трави, в невеликій кількості додаючи їх у мате для отримання того чи іншого лікувального ефекту. Для цього використовують сушені трави дрібного помелу (чайна ложка на калабасу середнього розміру). Після додавання трав важливо добре перемішати їх з мате, струшуючи калабасу, а потім залити гарячою (80-85 градусів) водою.

 

Іспанський мате

Ще один способів заварювання мате поширений в області річки Амазонки і в сільських районах, де жителі віддають перевагу мате на сніданок. У молочник вливається 1 ½ літра води і додається близько 80 грамів мате. Посудину поміщаєть на вогонь, і рідину доводять до кипіння, після чого фільтрують. Приймати такий напій можна холодним і гарячим, з цукром або з молоком.

 

Охолоджений мате

Ще один літній рецепт освіжаючого мате. Заварений іспанським способом мате охолоджується в холодильнику і змішується з молочним коктейлем.



Джерело: http://www.olegcherne.ru/
Категорія: Про мате | Додав: Lagol (03.03.2013)
Переглядів: 1095 | Теги: рецепт, Мате | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Про каву [2]
Про чай [3]
Про мате [3]
Про шоколад [1]
Про сир [4]
Патріотичний [2]
Пошук
Друзі сайту
Рівненщина: регіональний інформаційний портал
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Нас читають