Понеділок, 20.05.2024, 03:09
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2010 » Серпень » 9 » Інструкції для приготування кисломолочних продуктів №1
18:07
Інструкції для приготування кисломолочних продуктів №1

ІНСТРУКЦІЯ з приготування кисломолочних продуктів із заквасок в ЙОГУРТНИЦІ 

1) 1 літр молока прокип'ятити 5 хвилин. Охолодити до кімнатної температури. Молоко торгівельної марки «На здоров'я» кип'ятіння не потребує.

2) Закваску у флаконі залити кип'яченою водою кімнатної температури до 2/3 флакона, закрити кришечкою. Ретельно розбовтати до повного розчинення.

3) Вилити розчинену закваску до молока та ретельно перемішати.

4) Розлити в стаканчики йогуртниці, стаканчики кришками не закривати. Поставити стаканчики в йогуртницю, включити її та закрити кришкою. Встановити час.

5) Для сиру і віталакту, через 4 години відключити йогуртницю, не знімаючи кришки. Для інших заквасок цей пункт пропустити.

6) Продовжувати заквашування до досягнення продукту густої консистенції. Після приготування стаканчики закрити кришечками і поставити в холодильник.

Зберігати при температурі +2..+6оС не більше 2-5 днів. Орієнтовний час зквашування вказаний в нижче. Час може відрізнятися залежно від якості молока, температури в кімнаті, моделі йогуртниці і т.д. 

Назва закваски

Час приготування,

год

Біфівіт

6-8

Сімбілакт

6-8

Сир

6-8

Ацидофільне молоко

10-12

Йогурт

3-6

Віталакт

10-12

Стрептосан

6-7

 

Переглядів: 1510 | Додав: Lagol | Теги: квас, закваска, йогурт | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 Сергей  
0
Сегодня купил закваску Йогурт, через 3.5 часа йогурт готов. Просто супер.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту
Рівненщина: регіональний інформаційний портал
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Нас читають