ІНСТРУКЦІЯ з приготування кисломолочних продуктів із заквасок в ЙОГУРТНИЦІ
1) 1 літр молока прокип'ятити 5
хвилин. Охолодити до кімнатної температури. Молоко торгівельної марки «На здоров'я» кип'ятіння не потребує.
2) Закваску у флаконі залити
кип'яченою водою кімнатної температури до 2/3 флакона, закрити кришечкою.
Ретельно розбовтати до повного розчинення.
3) Вилити розчинену закваску до молока та ретельно перемішати. 4) Розлити в стаканчики йогуртниці, стаканчики кришками не закривати. Поставити стаканчики в йогуртницю, включити її та закрити кришкою. Встановити час.
5) Для сиру і віталакту, через 4 години відключити
йогуртницю, не знімаючи кришки. Для інших
заквасок цей пункт пропустити.
6) Продовжувати заквашування до досягнення продукту густої
консистенції. Після приготування стаканчики закрити кришечками і поставити в
холодильник.
Зберігати при температурі +2..+6оС
не більше 2-5
днів. Орієнтовний час зквашування вказаний в нижче. Час може відрізнятися залежно від
якості молока, температури в кімнаті, моделі йогуртниці і т.д.
Назва
закваски
|
Час приготування,
год
|
Біфівіт
|
6-8
|
Сімбілакт
|
6-8
|
Сир
|
6-8
|
Ацидофільне
молоко
|
10-12
|
Йогурт
|
3-6
|
Віталакт
|
10-12
|
Стрептосан
|
6-7
|
|