ІНСТРУКЦІЯ з приготування кисломолочних продуктів із заквасок в ТЕРМОСІ 1) 1 літр молока прокип'ятити 5 хв. Охолодити до вказаної температури.
Молоко торгівельної марки «На здоров'я» достатньо підігріти до вказаної температури.
2) Закваску у флаконі залити
кип'яченою водою кімнатної температури до 2/3 флакона, закрити кришечкою.
Ретельно розбовтати до повного розчинення.
3) Вилити розчинену закваску до молока,
ретельно перемішати і залишити для квашення в термосі.
Температура і тривалість
квашення вказана в таблиці. Зквашувати до густої консистенції.
Назва закваски
|
Час
приготування, год
|
Температура, оС
|
Біфівіт
|
6-9
|
35 – 37
|
Сімбілакт
|
6-9
|
35 – 37
|
Сир
|
7-9
|
29 – 31
|
Ацидофільне
молоко
|
12-14
|
37 – 38
|
Йогурт
|
5-9
|
37 – 45
|
Віталакт
|
10-12
|
29 – 31
|
Стрептосан
|
6-9
|
36 – 38
|
Готовий продукт охолодити.
Зберігати в холодильнику при температурі +2..+6 оС не більше 2 – 5 днів.
Приготовлений безпосередньо з флакона продукт можна
використовувати як материнську закваску протягом 5 днів. На 1 літр
молока використовується 20 -30 мл материнської закваски. Приготовлений таким чином продукт для повторної
закваски не використовується. Цей спосіб не підходить для біфівіта. Кисломолочні
продукти, приготовлені
прямим внесенням закваски з флакона, володіють більш виразним лікувально-профілактичним
ефектом.
Завершуючий етап приготування сиру:
1) Отриману в результаті квашення молочну суміш підігріваємо на водяній
бані (каструлька з сумішшю в каструльці з водою) до 60-65 оС. як
тільки суміш досягла цієї температури, прибираємо обидві каструлі з вогню і, не
розбираючи бані, залишаємо на 30-40 хв1илин.
2) Після цього ставимо
суміш в «холодну баню»
на 10-20 хвилин - зверху повинні утворитися сирні пластівці, а знизу залишитися
сироватка.
3) Підвішуємо продукт в марлі до досягнення
бажаної консистенції. Готовий сир охолодити. Зберігати в холодильнику (+2..+6 оС)
не більше 2 днів.
Увага! Використовувати лише чистий посуд і ложки. Перед
вживанням ошпарити окропом.
|