Понеділок, 20.05.2024, 04:17
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2010 » Серпень » 9 » Інструкції для приготування кисломолочних продуктів №2
18:22
Інструкції для приготування кисломолочних продуктів №2

ІНСТРУКЦІЯ з приготування кисломолочних продуктів із заквасок в ТЕРМОСІ

 1) 1 літр молока прокип'ятити 5 хв. Охолодити до вказаної температури. Молоко торгівельної марки «На здоров'я» достатньо підігріти до вказаної температури.

2) Закваску у флаконі залити кип'яченою водою кімнатної температури до 2/3 флакона, закрити кришечкою. Ретельно розбовтати до повного розчинення.

3) Вилити розчинену закваску до молока, ретельно перемішати і залишити для квашення в термосі.

Температура і тривалість квашення вказана в таблиці. Зквашувати до густої консистенції.

Назва закваски

Час приготування, год

Температура, оС

Біфівіт

6-9

35 – 37

Сімбілакт

6-9

35 – 37

Сир

7-9

29 – 31

Ацидофільне молоко

12-14

37 – 38

Йогурт

5-9

37 – 45

Віталакт

10-12

29 – 31

Стрептосан

6-9

36 – 38

Готовий продукт охолодити. Зберігати в холодильнику при температурі +2..+6 оС не більше 2 – 5  днів.

Приготовлений безпосередньо з флакона продукт можна використовувати як материнську закваску протягом 5 днів. На 1 літр молока використовується 20 -30 мл материнської закваски. Приготовлений таким чином продукт для повторної закваски не використовується. Цей спосіб не підходить для біфівіта. Кисломолочні продукти, приготовлені прямим внесенням закваски з флакона, володіють більш виразним лікувально-профілактичним ефектом.

Завершуючий етап приготування сиру:

1) Отриману в результаті квашення молочну суміш підігріваємо на водяній бані (каструлька з сумішшю в каструльці з водою) до 60-65 оС. як тільки суміш досягла цієї температури, прибираємо обидві каструлі з вогню і, не розбираючи бані, залишаємо на 30-40 хв1илин.

2) Після цього ставимо суміш в «холодну баню» на 10-20 хвилин - зверху повинні утворитися сирні пластівці, а знизу залишитися сироватка.

3) Підвішуємо продукт в марлі до досягнення бажаної консистенції. Готовий сир охолодити. Зберігати в холодильнику (+2..+6 оС) не більше 2 днів.

Увага! Використовувати лише чистий посуд і ложки. Перед вживанням ошпарити окропом.

 

Переглядів: 1642 | Додав: Lagol | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 4
3 Віктор  
0
У Вас ще продаються закваски?

4 Lagol  
0
Так, звичайно. В Рівненській області ми є офіційними представниками виробника - http://zakvaski.com/buy.html
З наступного тижня з'явиться закваска сметани.

2 Аліна  
0
Термос необхідно ошпарити окропом, а молоко має бути температурою 37-42 град, розвести в ньому розчинену закваску. Залити в термос та закрити. Підігрівати термос не потрібно. Бажаю успіхів!

1 Тетяна  
0
Доброго дня.Підскажіть будь-ласка, я купила у вас закваску Йогурт і не розумію як приготувати його в термосі. йогуртниці в мене немає...коли закваску залити в термос, потім якимось чином треба термос підігрівати? якої температури має бути молоко і закваска, коли заливати в термос?
Дякую!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту
Рівненщина: регіональний інформаційний портал
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Нас читають