Понеділок, 20.05.2024, 01:40
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2010 » Липень » 31 » До шанувальників гарного чаю!
13:10
До шанувальників гарного чаю!

В нашій кав'ярні з'явився для продажу новий чай:

1. Чистий ПУ ЕР.
2. ПУ ЕР з шматочками манго та маракуї.
3. Золоті голки - білий китайський чай.
4. Золотий Юннань - унікальний чорний китайськи чай.
5. АССАМ FTGFOP - якісний індійський чай першого та другого збору.

Чай АССАМ - чай із яскравим, насиченим помаранчевим або червонуватим настоєм, якому притаманний  несильний солодкуватий аромат. Ассами зазвичай терпкіші, ніж дарджилінги. 

Юннаньський чай вирощують на батьківщині знаменитих китайських улунів - в провінції Юннань. Юннаньські чорні чаії своєрідні, а на смак нагадують або "переферментовані" улуни, або «недо-ферментований» чорний чай.

 

ПУ ЕР- незвичайний крупнолистовий чай з характерним «земляним» присмаком, який, в принципі, можна вважати і окремим видом чаю, хоча, наприклад, китайці часто називають його або чорним чаєм, або специфічним улуном. Пуер - це невеликий центр в Юннані, де впродовж останніх п'яти століть торгують чаєм. Сам чай прибуває з південніших районів провінції Юннань: Симао і Сишу-анбаньна. Саме тут знаходяться «Шість Великих Чайних Гір» (Маньсай, Іу, Маньчжуань, Ібан, Ге-ден і Юле), де вже більше тисячоліття вирощують чай. Основна специфіка пуерів в тому, що їх ферментація триває декілька років в умовах підвищеної вологості. Пуери можуть зберігатися до 50 років і стають від цього тільки кращими і дорожчими, якщо дотримуються умови зберігання. При цьому вартість їх значно зростає.

 

Білий чай - зі всіх інших видів чаю він найбільш ароматний і найбільш цілющий. Два найпопулярніших в Китаї виду білого чаю - «Білий Піон» (китайські назви Пай-му-Тан або Бай-мудан) і «Срібна Голка» (Бай-хао Іньчжень). «Срібну Голку» вирощують на півночі провінції Фуцзянь. І, імовірно, цей сорт був відомий вже в 12 столітті.  Заварений чай дає блідо-жовтий настій з дивно м'яким, солодким смаком. Також варто спробувати оригінальний сорт «Золотоі голки», який збирають в провінції Хунань. Цікавими також є «Квітка бажання» і «Сльози дракона». Цим чаям притаманний тонкий аромат з квітковим відтінком.

В КАВ'ЯРНІ на ПЕТЛЮРИ завжди можна спробувати чай перед покупкою.

Ласкаво просимо до кав'ярні.

Переглядів: 985 | Додав: Lagol | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Друзі сайту
Рівненщина: регіональний інформаційний портал
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Нас читають