Китайський чорний чай, який виготовляють з досить грубого крупного листа souchong та "прикопчують" в диму соснових скалок, соснової хвої і шишок. Лапсанг Сушонг був улюбленим чаєм Уінстона Черчілля. Це чай коптять ще в процесі приготування - спочатку при підв'ялюванні, а потім при сушінні після ферментації. Цей чай здавна виробляють в китайських провінціях Хунань і Фуцзянь. Новачок скаже, що лапсанг Сушонг має досить екзотичний "скипидарний" (!) смак, але естет чітко відчує в димному ароматі відтінки чорносливу. Цей чай традиційно є зимовим і осіннім. Популярний серед курців, напевно через димний аромат. Детальніше...
Приготування чаю Лапсанг Сушонг:
1.Підготовка до ферментації -
2. Коптіння чаю -
3. Готовий чай -
Запрошуємо до КАВЯРНІ НА ПЕТЛЮРИ - тут ви можете скуштувати чай Лапсанг Сушонг, а також придбати додому.
|