Неділя, 24.11.2024, 01:38
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » Художні замальовки

Всього матеріалів в каталозі: 15
Показано матеріалів: 1-10
Сторінки: 1 2 »

За що люблю Інтернет - за непередбачуваність.
Ось недавно випадково! надибав партію прикольних рецептів заварювання мате на одному із російських сайтів в закладці "Харчування майбутнього!".
Вже цікаво, правда? От і мені стало цікаво - прочитав, проаналізував - в принципі нічого суперечливо, дещо прикольне, дещо достатньо попсове :)
Але можна спробувати.
Але не забувайте про головне - мате готують і п'ють так як подобається особисто собі самому (самій :) ) - ну дуже демократичний напій.

Про мате | Переглядів: 1094 | Додав: Lagol | Дата: 03.03.2013 | Коментарі (0)

Індіанці гуарані використовують разом з мате різні трави, в невеликій кількості додаючи їх у мате для отримання того чи іншого лікувального ефекту. Для цього використовують сушені трави дрібного помелу (чайна ложка на калабасу середнього розміру). Після додавання трав важливо добре перемішати їх з мате, струшуючи калабасу, а потім залити гарячою (80-85 градусів) водою.

В кав'ярні є великий вибір сушених трав.
Про мате | Переглядів: 1053 | Додав: Lagol | Дата: 02.03.2013 | Коментарі (0)

Шанувальникам Пу Еру!

Молочний пу ер виготовляється з класичного чайного листя пу ер за допомогою штучної ароматизації. Молочний пуер нормалізує обмін речовин, омолоджує шкіру і при регулярному вживанні підтримує її в хорошому стані, чайне листя пу еру сприятливо впливає на весь організм, оздоровлюючи і омолоджуючи його, виводячи з нього токсини. Пу ер нормалізує цукор в крові і перешкоджає розвитку ракових захворювань. Чайне листя для виготовлення молочного пу еру вирощують в провінції Юньнань, високо в горах (середня висота, на якій ростуть чайні дерева, 1800 метрів над рівнем моря).
Молочний пу ер проходить традиційні етапи обробки чайного листя: збір, зав'ялення, потім скручування і пресування.
Ароматизують молочний пу ер так - спочатку в процесі виробництва використовують сік незрілого ананасу, а потім молочну сироватку. Молочний пу ер тонізує і бадьорить організм, дарує свіжість і енергію. У настої присутні м'який і тонкий молочний смак і аромат. Крім того настою притаманні деревні нотки, горіхові і фруктові, але вони не так яскраво виражені, як у класичних пу ерах, що робить молочний пу ер менш терпким, дуже ніжним і м'яким.
Чай пу ер можна заварювати до 5 разів. Чайне листя при перезаварюванні не дає гіркоти.
Про чай | Переглядів: 1449 | Додав: Lagol | Дата: 25.02.2013 | Коментарі (0)

Молокозавод Шабац існує більше 70 років. А у складі Концерну "Фармаком МБ" з 2004 року року - після приватизації.

Оснoвная діяльність компанії - це виробництво і переробка молока та молочних продуктів.

Після приватизації, виробництво інтенсивно розвивається. У короткий термін збільшує свої потужності, модернізує виробництво, прийом молока збільшується з 70 на 240 тонн. Інвестовано великі капіталовкладення і в кожному сегменті виробництва збільшено потужності. Практично все обладнання замінено новим, а розширення потужностей забезпечило і більш якісну роботу!
Про сир | Переглядів: 2237 | Додав: Lagol | Дата: 11.11.2011 | Коментарі (0)

Великоднє звернення до українського народу Симона Петлюри.


Як будете в церкві на 12 євангеліях, слухатимете Слово Боже про Страсті Христові,
Як будуть носити Святу Плащаницю біля Церкви,
Як співатимуть радісне «Христос Воскрес»,
Згадайте про мучеників України...
Патріотичний | Переглядів: 931 | Додав: Lagol | Дата: 02.11.2011 | Коментарі (0)

Сир Грана ПаданоНерідко найцінніші твори люди створювали не в найкращі часи. Так, в 1000 році цистерціанскі ченці, які жили в долині ріки По, знайшли застосування для зайвого молока та створили один з найоригінальніших рецептів надзвичайно смачного сиру. 
Зерниста структура цього неповторного сиру обумовила його назву «грана» (грана - це зерно). Так з'явився чудовий сир неперевершеного якості Грана Падано DPO (назва, яка охороняється за походженням). Основним інгредієнтом Грана Падано DPO - це молоко. Особливий режим харчування корів та застосування надзвичайно суворих правил ведення сільського господарства гарантують унікальність його смаку і високу поживну цінність. Протягом більше ніж 1000 років Грана Падано виготовляється за незмінним рецептом з частково знежиреного молока, яке піддається тривалому процесу витримки, завдяки чому сир і набуває свого унікального аромату.
Про сир | Переглядів: 3357 | Додав: Lagol | Дата: 10.05.2011 | Коментарі (1)

Голландія по праву вважається країною сиру. За аналогією з французами - «жабниками» :) та італійцями - «макаронниками» :) у голландців теж є прізвисько: у XVII столітті сусіди-німці і фламандці звали їх «Ян Каас», тобто «сирний Ян» («Каас» по-голландськи означає «сир»). 
Так, українському споживачу поки що важко розбиратися в багатому асортименті імпортних сирів. Більшість з нас навіть не підозрює, що «Гауда», «Маасдам» або «Едам» - це сорти голландських сирів і одночасно назви міст, в яких ці сири готують вже сотні років. Але свого часу споконвічні марки голландських сирів не були офіційно захищені, і тому сьогодні вони виготовляються не тільки голландськими компаніями. Саме через це майже не асоціюються у нас з Голландією.

До цього часу багато українців сприймають голландський сир як сорт, а не як сир, створений у Голландії.


Розпочинаємо ламати стереотипи!!!!

Про сир | Переглядів: 3755 | Додав: Lagol | Дата: 14.04.2011 | Коментарі (0)

Японський архіпелаг знаходиться на сході зони лаврових лісів і чай, як складова рослина цієї зони, міг рости на його території, однак жодних ознак поширення чаю в Японії природним шляхом в минулому не зафіксовано. Знання ж про техніку вирощування, обробки і приготування чаю потрапила до архіпелагу лише у 9 столітті з Китаю, на початку періоду Хей'ан. Припускають, що культура чаювання з'явилася у Японії після 804 року, коли буддистські ченці Кукай і Сайтьо повернулися зі стажування у китайській імперії Тан на батьківщину. Поштовхом до розвитку цієї культури стала діяльність монаха Ейтю, який після 30-річного перебування в Китаї поширював серед аристократів і духовенства двору Імператора Саґи заморський звичай розпиття чаю. Наприкінці 9 століття мода на чаювання зникла, проте у буддистських монастирях столиці залишилась практика поїти ченців чаєм під час всенічних молебнів і служінь в якості антиснодійного. З цією метою чай вирощували на маленьких чайних садах цих монастирів, а також садах Імператорського палацу.

Про чай | Переглядів: 2077 | Додав: Lagol | Дата: 20.01.2011 | Коментарі (0)

Так сталося, що не ми назву обрали для кав'ярні, а назва обрала заклад сама :). Наша адреса знаходиться на вулиці Симона Петлюри. Оскільки назва нашої кав'ярні називається на честь Великого Патріота України - Симона Петлюри, то ми вирішили написати декілька слів про цю людину.

Розпочали з біографії.

Наводимо дві біографії - Гунчака Т., яка була опублікована у німецькому виданні "Енциклопедії українознавства" т.6 в м.Мюнхені у 1970 році, та  написана українознавцями із Вашінгтонської Фундації ім. С.Петлюри в США, яка була опублікована в м.Києві у 2003 році .


Текст друкується без редакторських правок - автентичний.


1. Хронологія основних дат життя Симона Петлюри



Патріотичний | Переглядів: 6479 | Додав: Lagol | Дата: 10.01.2011 | Коментарі (0)

Спочатку про сорти кави і її смакові характеристики.

Найголовнішими видами кави є Арабіка і Робуста. В свою чергу ці види поділяються на велику кількість сортів, що різняться між собою своїми смако-ароматичними характеристиками і відповідно ціною.

Імена різним сортам присвоюють:
- за країною походження;
- за портом, з якого здійснюється постачання;
- за підвидом кавового дерева (Bourbon, Typica і т.д.);
- за назвою господарства, маєтку, володіння, де вирощують каву;
- за назвою місцевості, гір, долини або довколишнього міста;
- в якості комерційної назви;
- відповідно до національної системи класифікації якості країни-виробника.

Про каву | Переглядів: 3693 | Додав: Lagol | Дата: 02.01.2011 | Коментарі (0)

1-10 11-15
Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Про каву [2]
Про чай [3]
Про мате [3]
Про шоколад [1]
Про сир [4]
Патріотичний [2]
Пошук
Друзі сайту
Рівненщина: регіональний інформаційний портал
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Нас читають