|
Всього матеріалів в каталозі: 15 Показано матеріалів: 1-10 |
Сторінки: 1 2 » |
За що люблю Інтернет - за непередбачуваність. Ось недавно випадково! надибав партію прикольних рецептів заварювання мате на одному із російських сайтів в закладці "Харчування майбутнього!". Вже цікаво, правда? От і мені стало цікаво - прочитав, проаналізував - в принципі нічого суперечливо, дещо прикольне, дещо достатньо попсове :) Але можна спробувати. Але не забувайте про головне - мате готують і п'ють так як подобається особисто собі самому (самій :) ) - ну дуже демократичний напій. |
Індіанці гуарані використовують разом з мате різні трави, в невеликій кількості
додаючи їх у мате для отримання того чи іншого лікувального ефекту. Для
цього використовують сушені трави дрібного помелу (чайна ложка на
калабасу середнього розміру). Після додавання трав важливо добре
перемішати їх з мате, струшуючи калабасу, а потім залити гарячою (80-85
градусів) водою. В кав'ярні є великий вибір сушених трав. |
Шанувальникам Пу Еру!
Молочний пу ер виготовляється з класичного чайного листя пу ер за допомогою штучної ароматизації. Молочний пуер нормалізує обмін речовин, омолоджує шкіру і при регулярному вживанні підтримує її в хорошому стані, чайне листя пу еру сприятливо впливає на весь організм, оздоровлюючи і омолоджуючи його, виводячи з нього токсини. Пу ер нормалізує цукор в крові і перешкоджає розвитку ракових захворювань. Чайне листя для виготовлення молочного пу еру вирощують в провінції Юньнань, високо в горах (середня висота, на якій ростуть чайні дерева, 1800 метрів над рівнем моря). Молочний пу ер проходить традиційні етапи обробки чайного листя: збір, зав'ялення, потім скручування і пресування. Ароматизують молочний пу ер так - спочатку в процесі виробництва використовують сік незрілого ананасу, а потім молочну сироватку. Молочний пу ер тонізує і бадьорить організм, дарує свіжість і енергію. У настої присутні м'який і тонкий молочний смак і аромат. Крім того настою притаманні деревні нотки, горіхові і фруктові, але вони не так яскраво виражені, як у класичних пу ерах, що робить молочний пу ер менш терпким, дуже ніжним і м'яким. Чай пу ер можна заварювати до 5 разів. Чайне листя при перезаварюванні не дає гіркоти.
Про чай |
Переглядів: 1449 |
Додав: Lagol |
Дата: 25.02.2013
|
|
Молокозавод Шабац існує більше 70 років. А у складі Концерну "Фармаком МБ" з 2004 року року - після приватизації.
Оснoвная діяльність компанії - це виробництво і переробка молока та молочних продуктів.
Після приватизації, виробництво інтенсивно розвивається. У короткий термін збільшує свої потужності, модернізує виробництво, прийом молока збільшується з 70 на 240 тонн. Інвестовано великі капіталовкладення і в кожному сегменті виробництва збільшено потужності. Практично все обладнання замінено новим, а розширення потужностей забезпечило і більш якісну роботу!
Про сир |
Переглядів: 2237 |
Додав: Lagol |
Дата: 11.11.2011
|
|
Великоднє звернення до українського народу Симона Петлюри.
Як будете в церкві на 12 євангеліях, слухатимете Слово Боже про Страсті Христові, Як будуть носити Святу Плащаницю біля Церкви, Як співатимуть радісне «Христос Воскрес», Згадайте про мучеників України... |
Нерідко найцінніші твори люди створювали не в найкращі часи. Так, в 1000 році цистерціанскі ченці, які жили в долині ріки По, знайшли застосування для зайвого молока та створили один з найоригінальніших рецептів надзвичайно смачного сиру. Зерниста структура цього неповторного сиру обумовила його назву «грана» (грана - це зерно). Так з'явився чудовий сир неперевершеного якості Грана Падано DPO (назва, яка охороняється за походженням). Основним інгредієнтом Грана Падано DPO - це молоко. Особливий режим харчування корів та застосування надзвичайно суворих правил ведення сільського господарства гарантують унікальність його смаку і високу поживну цінність. Протягом більше ніж 1000 років Грана Падано виготовляється за незмінним рецептом з частково знежиреного молока, яке піддається тривалому процесу витримки, завдяки чому сир і набуває свого унікального аромату.
Про сир |
Переглядів: 3357 |
Додав: Lagol |
Дата: 10.05.2011
|
|
Голландія по праву вважається країною сиру. За аналогією з французами - «жабниками» :) та італійцями - «макаронниками» :) у голландців теж є прізвисько: у XVII столітті сусіди-німці і фламандці звали їх «Ян Каас», тобто «сирний Ян» («Каас» по-голландськи означає «сир»). Так, українському споживачу поки що важко розбиратися в багатому асортименті імпортних сирів. Більшість з нас навіть не підозрює, що «Гауда», «Маасдам» або «Едам» - це сорти голландських сирів і одночасно назви міст, в яких ці сири готують вже сотні років. Але свого часу споконвічні марки голландських сирів не були офіційно захищені, і тому сьогодні вони виготовляються не тільки голландськими компаніями. Саме через це майже не асоціюються у нас з Голландією.До цього часу багато українців сприймають голландський сир як сорт, а не як сир, створений у Голландії.
Розпочинаємо ламати стереотипи!!!!
Про сир |
Переглядів: 3755 |
Додав: Lagol |
Дата: 14.04.2011
|
|
Японський
архіпелаг знаходиться на сході зони лаврових лісів і чай, як складова рослина
цієї зони, міг рости на його території, однак жодних ознак поширення чаю в
Японії природним шляхом в минулому не зафіксовано. Знання ж про техніку
вирощування, обробки і приготування чаю потрапила до архіпелагу лише у 9
столітті з Китаю, на початку періоду Хей'ан. Припускають, що культура чаювання
з'явилася у Японії після 804 року, коли буддистські ченці Кукай і Сайтьо
повернулися зі стажування у китайській імперії Тан на батьківщину. Поштовхом до
розвитку цієї культури стала діяльність монаха Ейтю, який після 30-річного
перебування в Китаї поширював серед аристократів і духовенства двору Імператора
Саґи заморський звичай розпиття чаю. Наприкінці 9 століття мода на чаювання
зникла, проте у буддистських монастирях столиці залишилась практика поїти
ченців чаєм під час всенічних молебнів і служінь в якості антиснодійного. З
цією метою чай вирощували на маленьких чайних садах цих монастирів, а також
садах Імператорського палацу.
Про чай |
Переглядів: 2077 |
Додав: Lagol |
Дата: 20.01.2011
|
|
Так сталося, що не ми назву обрали для кав'ярні, а назва обрала заклад сама :). Наша адреса знаходиться на вулиці Симона Петлюри. Оскільки назва нашої кав'ярні називається на честь Великого Патріота України - Симона Петлюри, то ми вирішили написати декілька слів про цю людину. Розпочали з біографії. Наводимо дві біографії - Гунчака Т., яка була опублікована у німецькому виданні "Енциклопедії українознавства" т.6 в м.Мюнхені у 1970 році, та написана українознавцями із Вашінгтонської Фундації ім. С.Петлюри в США, яка була опублікована в м.Києві у 2003 році .
Текст друкується без редакторських правок - автентичний.
1. Хронологія основних дат життя Симона Петлюри
|
Спочатку про сорти
кави і її смакові характеристики.
Найголовнішими
видами кави є Арабіка і Робуста. В свою чергу ці види поділяються на
велику кількість сортів, що різняться між собою своїми смако-ароматичними
характеристиками і відповідно ціною. Імена різним сортам присвоюють: - за країною походження; - за портом, з
якого здійснюється постачання; - за підвидом кавового дерева (Bourbon, Typica і т.д.); - за назвою
господарства, маєтку, володіння, де вирощують каву; - за назвою
місцевості, гір, долини або довколишнього міста; - в якості
комерційної назви; - відповідно до
національної системи класифікації якості країни-виробника. |
|
|
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0 |
|