Понеділок, 29.04.2024, 00:11
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2010 » Листопад » 29 » Кава ТАНЗАНІЯ АА власної обжарки
11:31
Кава ТАНЗАНІЯ АА власної обжарки

Кава ТанзаніяШановні відвідувачі магазину "Кав'ярня на Петлюри", повідомляємо, що тепер Ви можете скуштувати каву сорту арабіка країни-походження Танзанія якості АА, яку обжарено у магазині.

Кава готується двох ступеней обжарювання - помірний та темний.

Кава із зерен Помірного обжарювання вражає своїми смаковими якостями та нагадує кенійські сорти, але із меншою кислотністю, а основа ще ніжніша і легша. Характерна ознака якості кави із Танзанії – „помірний” смак із неперевершеним ароматом. Досить часто гурмани кави надають перевагу Танзанським сортам через їх делікатний смак.

Кава із зерен Темного обжарювання  має   яскраво виражений присмак, який переходить від гірчинки (відразу після ковточка) до помірно гіркуватого післясмаку, який надовго залишається у роті, та який постійно хочеться нагадати.

Історія походження кави ТАНЗАНІЯ 

Кава для цієї Східно-африканської країни є важливою галуззю. Спочатку німецькі, а потім англійські колонізатори всіляко розвивали місцеве кавове виробництво, нещадно експлуатуючи дешеву працю корінного населення. Отримавши незалежність, Танзанія вже володіла кавовими плантаціями і досвідом роботи. В наші дні її кавова галузь тісно пов'язана з сусідньою Кенією. Чиста відносно сортності кава арабіка і робуста з Танзанії носить узагальнену назву Танзанія (Tanzania). Основні райони кавових плантацій - області Аруша, Кіліманджаро, Мбея. Велика частина арабіки вирощується на схилах гір Кіліманджаро і Міру. Ці сорти кави так і називаються - Кіліманджаро (Kilimanjaro), Моши (Moshi), Аруша (Arusha), за назвами міст. Найпрестижніший сорт киліманджарської кави - Кібо Чага (Kibo Chagga), що вирощується плем'ям чага на верхніх схилах цієї найвідомішої африканської гори. Кава арабіка вирощується також між озерами Танганьїка і Руква. Цей сорт називається зазвичай Мбея (Мbеуа) - за назвою міста, або Парі (Pare) - комерційна назва. Високоякісна танзанійська кава арабіка дає ароматний, багатий, повнонасичений напій з невеликою делікатною кислотністю. Робуста, що вирощується в районі міста Букоба (Bukoba), дає настій нейтрального смаку. Кава маркується від вищого ступеня якості до нижчою АА, А, В і т.д.
Переглядів: 1159 | Додав: Lagol | Теги: Танзанія, Кава, обжарка кави | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Друзі сайту
Рівненщина: регіональний інформаційний портал
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Нас читають