П`ятниця, 19.04.2024, 08:54
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2011 » Грудень » 9 » Un caffe sospeso - Підвішена кава
11:12
Un caffe sospeso - Підвішена кава
Ми приєдналися до європейської акції "Підвішена кава".

У європейських кав'ярнях будь-хто може безкоштовно випити каву, чай, алкогольний коктейль або з'їсти печиво в межах соціального проекту "Підвішена кава".

За задумом, будь-який відвідувач, якщо хоче, може заплатити ще за одну каву, попередньо попросивши її "підвісити". Ця фраза означає, що за напій заплатили, і його може забрати інший відвідувач безкоштовно, попросивши "підвішену каву".

В нашій кав'ярні крім кави, вам запропонують і безкоштовні булочки, шоколад, тістечка.

Приємно, що наші відвідувачі з розумінням та увагою відгукнулися на соцпроект - для "підвішених" на дошці місця не вистачає: незнайомцям "дарують" еспресо (за 8 грн), капучино (за 12 грн), чай (за 7 грн) тощо.

Щодня каву "підвішують" власники кав'ярні.

"Я гадала, що для старту потрібно щось подарувати від себе. От і придбала декілька чашок кави. І тут почалося - люди розпочали "підвішувати" не лише каву, а й тістечка, чай, шоколад, капучино, лате - ми, звичайно ж, не проти", - зауважила Марія Григорівна.

Щоранку кавою смакує прибиральниця Наталя, яка слідкує за чистотою поруч із кав'ярнею.

Випадкові люди на каву не заходять - тому проект в кав'ярні скорше має характер взаємовиручки - "невистачає грошей", "забув гаманець", або "сьогодні я не в тих штанах" :) , "хочу пригостити дівчину, яка буде через годину - залишу їй сюрприз!" - ось такі ситуації є в нас типовими.

А люди без визначеного місця проживання до нас не навідуються, але якщо прийдуть, їм не відмовлять, просто попросять почекати на вулиці, поки напій приготують і винесуть бездомному туди.


Переглядів: 2249 | Додав: Lagol | Теги: Un caffe sospeso, Підвішена кава | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 4
4 Дінара  
0
Для злидарів в розвинених країнах є спеціальні заклади, де х нормально годують, доглядають та влаштовують на ніч благодійні організації. див., наприклад. кіно "Кудряшка Сью". А каву, як і будь- що ми можемо дарувати кому вважаемо за потрібне.

3 Олена  
0
я згідна з тим , що каву потрібно давати таким людям в яких не вистачає грошей, малозабезпеченим, але такі в цю кавярню не заходять, лише одні бізнесмени та люди середнього класу які ще в змозі заплатити собі за філіжанку кави або чаю. А так як до акції приєднались, то що вже робити, роблять люди приємне один одному. Сама заходжу в кавярню як мінімум три рази на день, ось одного разу вискочила на 2 хвилинки за кавою і забула гаманець, от і взяла собі підвішану каву, постім і сама підвісила для когось. ....Взагалі кавярня супер і все завдяки обслуговуючому персоналу.

2 Аліна  
0
А чому ми маємо сліпо переймати щось закордонне??? Якщо комусь приємно подарувати в такий спосіб каву, а іншому скуштувати, то чому б і ні? Тим більше сказано ж, що не відмовляють нікому. А бомжі не заходять, зрозуміло чому - формат кав'ярні відповідний. Молодці, що приєдналися!!
Мій 10 річний син позавчора підвісив в цій кав'ярні 2 цукерки, до цих пір в піднесенному настрої:)

1 Вікторія  
0
що значить "У кав’ярні кажуть, люди без визначеного місця проживання до них не навідуються. Хоча якщо прийдуть, їм не відмовлять, просто попросять почекати на вулиці, поки напій приготують і винесуть бездомному туди."?????? цей проект саме на них за кордоном і розраховувався!!!!
а у нас як завжди передерли і балаган влаштовують то дівчині то ще комусь! ця кава має бути лише для бездомних або малозабезпечених,а не для розваги!!!! мені соромно за наше місто(((
Ми приєдналися до ЄВРОПЕЙСЬКОЇ акції "Підвішена кава". Не треба нас дурити!!!!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Друзі сайту
Рівненщина: регіональний інформаційний портал
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Нас читають